Vi tillverkar glassen här på gården, av mjölk från våra egna kor. Dessutom innehåller den enbart naturliga råvaror. Resultatet blir en fyllig och krämig glass.
Välkommen att prova!
Vi är Äkta Vara!
Hösten 2017 fick vi våra första sorter godkända som Äkta Vara, ett stort mål för vår glass.
Det innebär att vår glass nu är helt utan onödiga tillsatser, utan e-nummer och bara innehåller ingredienser som man förväntar sig i en glass eller sorbet.
Alla sorter kommer vi inte att söka märkning för, då det tyvärr kostar en del att göra detta. Men ni kan vara förvissade om att även i de glassar som inte är Ä-märkta, gör vi allt vi kan för att klara kraven som ställs från Äkta Vara.
Här nedan presenterar vi de sorter som vi har etiketter till. Vår fantastiska illustratör Charlotta, C-illustration, fortsätter att leverera härliga bilder!
Alla smaker finns inte alltid. En del finns bara i säsong och ibland får vi inte tag i rätt ingredienser.
Det vanligaste är nog att smaken är slutsåld och att vi inte hunnit tillverka mer
Säsongsglass. Görs på vintern när apelsinerna är som godast. Med den mörka chokladen påminner den om romerska bågar i smaken
Som en kall och krämig smoothie; lite syrlig och en härlig banansmak
Blåbär från de Småländska skogarna och yoghurt, enklare och godare kan det knappast bli
En fyllig chokladglass som närmast liknar hemgjord chokladpudding i smaken
Fräsch gräddglass gjord på färskpressade citroner
Kolasmak från den karamelliserade, kondenserade mjölken. Vårt första egna recept på vägen till Äkta Vara
Säsongsglass. Måste Glögg vara varm och måste man dricka den? Nä, till jul finns det en kall variant på burk
En osmaksatt glass, kan det vara något? Jo, när du bara vill ha något kallt, krämigt och gott. Perfekt till en paj, marängsviss eller i princip vad som helst
En fantastisk smak av sommar! Att vi använder extremt mycket hallon märks på alla sätt i denna sorbet
En av de mest klassiska smakerna. Malda rostade hasselnötter ger en finstämd smak
En liter jordgubbar till varje liter sorbet! En riktig smakexplosion i munnen
Säsongsglass. Den perfekta höstsmaken. Fint skurna bitar av äpplen från trädgården steks i kanel och socker, för att sedan blandas ner i en gräddglass.
Princess Konditori bakar kladdkakor, Eva skär den i småbitar och Hans blandar den i en gräddglass. Ett enkelt recept på en god glass
En krämig glass med mycket kokossmak, en smak de flesta förknippar med sommar och sol
Smålands landskapsglass! Åtminstone om vi får bestämma. Småländska lingon i en PannaCotta-inspirerad glass
Vår mest beroendeframkallande glass, verkar det som. Med den mörka chokladen, som hackats i småbitar, liknar den mest After Eight
En glass smaksatt med kaffebönor och kakao. Det behöver inte vara komplicerat för att bli gott
Säsongsglass. Pepparkakor från Princess Konditori som mals till småbitar och blandas i en glass med bl a farinsocker. Ett måste på julen!
Äkta Pistageglass finns inte på så många ställen. Det gör det hos oss, om än sporadiskt i sortimentet, så när den dyker upp går den åt fort
Russin som legat dränkta i Captain Morgan hackas ner i en glass smaksatt med romen som russinen legat i
Vi tar vår chokladglass och fyller på med karamelliserade pekannötter, minimarshmallows och mörka chokladspån. Perfekt i soffan framför en serie eller film
Säsongsglass. Glassen som blivit ett måste i många hem till julhelgen. Som en krämig och kall lussebulle, fast godare
En av våra två lakritsglassar. Kraftig lakrits- och salmiaksmak som mest liknar hockeypulver eller lakrisal
En klassisk saltlakritsglass, skillnaden är kanske färgen. Vår lakritsglass är inte svart då vi inte använder färgämnen
Vi smälter mörk choklad som vi sedan strilar ner i en gräddglass under omrörning. Chokladen stelnar när den träffar glassen och det blir olikformade bitar i den färdiga glassen. Jobbig att göra, men lätt att älska
Något så ovanligt som en gräddglass smaksatt med äkta vanilj
Numera görs den på Jack Daniels, vilket medför en trevlig ton av kola