Den glassiga sidan!

Vi tillverkar glassen på gården av mjölken från våra egna kor. Dessutom innehåller den enbart naturliga råvaror. Resultatet blir en fyllig och krämig glass -          Välkommen att prova!


Här presenterar vi med viss stolthet våra nya etiketter. Dessa smaker finns normalt sett i gårdsbutiken, men utbudet varierar från gång till gång. 


Det är vår fantastiska illustratör Charlotta, C-illustration, som illustrerar åt oss. Med hennes bilder blir det mycket trevligare att titta ner i våra frysar =)


Hittills har vi tagit fram etiketter till 23 smaker, och till hösten kommer det förmodligen ett par till. 


I gårdsbutiken finns det oftast smaker som är under utprovning, en del kan med tiden få en egen etikett och en del försvinner till förmån för nya experiment.


Vårt sortiment

Säsongssmak, finns igen till vintern.

Gräddglass gjord på färskpressade apelsiner och en hel del zest, rivet ytterskal. En syrligare glass som kombinerats med chokladspån - en härlig smakkombination. Vi gör bara apelsinglass på vintern, när det är säsong för apelsiner.

Som en riktigt kall och god smoothie. Färska ekologiska bananer och en massa yoghurt, hur gott som helst.

Fyllig chokladglass, närmaste liknelsen är nog att den smakar som egengjord chokladpudding.

En fräsch gräddglass som vi gör på färskpressade citroner. Den får en extra syra av zesten, rivet ytterskal, som vi använder i glassen.

En krämig sorbet som vi gör på äkta Coca-Cola. 

Den karamelliserade kondenserade mjölken ger en fantastisk kolasmak, prova gärna själva att göra en riktigt god kolasås genom att koka en burk kondenserad mjölk några timmar.

Varför ska det alltid blandas i nötter, frågade Eva. 

Hon gjorde helt enkelt en egen mix och här är den:Kolabitar, chokladvåffelkulor och minimarshmallows som vi blandar i en gräddkolaglass.

Hela lördagsgodiset i en burk!

Pausad just nu för vi letar bra godbitar att ha i glassen.

När jag, Hans, är ute på marknader och torg får jag ofta frågan vilken glass som är godast, här är svaret!

En gräddglass med finmalda rostade hasselnötter, smakar lika bra året om. 

Säsongssmak, kommer under sommaren. 

Vi gör en sås på Obergas jordgubbar och sedan blandar vi ner den i en gräddglass. Svårare behöver det inte vara att göra en riktigt god glass!

Säsongssmak, finns just nu.

En smak av hösten, en äppelpaj med vaniljsås på burk, alltid redo för en gofika.

Fint skurna bitar av egna äpplen steks i kanel och socker för att sedan blandas ner i vår vaniljglass, nästan så att man vill ha höst året om!

Varför bara ha en lakritsglass?

Jo, för att denna får en helt annan karaktär. Den har en kraftig salmiaksmak, liknande hockeypulver eller lakrisal.

Älska eller hata? Det är upp till dig.

En av våra populäraste smaker, smaken liknar After Eight. Det finns t o m kunder som tror att vi har något beroendeframkallande i mintglassen. Om sanningen ska fram så har vi det, vi använder ju både mint och de små chokladbitarna som heter Stracciatella.

Detta är en smak som jag, Hans, alltid velat göra och när sedan Hotell Högland hörde av sig och ville ha Moccaglass var det bara att sätta igång. Nu finns den i sortimentet, så nu får vi se om du gillar den lika mycket som jag!

Säsongssmak och snart är det jul igen!

En gräddglass med farinsocker, som förhöjer den fantastiska smaken av pepparkakor.

Russinen får ligga ett dygn i mörk Captain Morgan rom. Vi silar de romindränkta russinen och använder russinspriten för att smaksätta glassen. När glassen sedan är klar rör vi varsamt ner russinen innan glassen packas. 

Vår chokladglass fylld med godsaker, pausad just nu.

Vi blandar i minimarshmallows, mörka chokladspån och karamelliserade pekannötter i den färdiga glassen. 

En glass för den chokladälskande gottegrisen. Paused just nu då vi letar bra godis att ha i glassen.

Säsongssmak, finns just nu.

Glassen som blivit ett måste till julhelgen i många hem. En gräddglass med mycket äkta saffran, som en krämig och kall lussebulle - fast godare :-)

Det finns faktiskt de som inte tycker om glass... De flesta av dessa gillar dock saltlakrits. Fler än en av dessa har faktiskt börjat äta glass sedan de testat vår saltlakritsglass.

Vi får ofta frågan varför den inte är svart, men det beror bara på att vi inte använder färgämnen.

Vi smälter Marabou Premium 70% choklad. När gräddglassen är klar strilar vi ner den smälta chokladen i glassen under konstant omrörning. När chokladen träffar den kalla glassen stelnar den omedelbart och det blir små bitar i glassen.

Jobbigt att röra om? Jo, men det är värt det!

En gräddglass med vanilj från Madagaskar. Andra glassproducenter kallar det gammaldags vanilj, men det är ju faktiskt bara en vanlig, äkta vaniljglass.

 

Den bästa glassen till bär och annat där man normalt brukar använda vaniljglass. I och med att den inte har vaniljsmaken, så kommer tillbehören mer till sin rätt.

Prova och se om du håller med. 

Pausad just nu.

Gräddglass smaksatt med Snow Grouse, en Famous Grouse variant gjord för att serveras fryst. Annan whisky tappar sin karaktär när den kyls, eftersom den är tillverkad för att serveras rumstempererad.

Ytterligare smaker som finns i paket just nu. En del smaker är fortfarande i teststadiet och en del kommer det etiketter till senare:

 

Blåbärsyoghurt

Glögg

Gräddglass 

Körsbär

White Russian

 

 

 


Är ni ett gäng som är sugna på glass? Då har vi en lösning:

 

Kom på besök i glasshuset!

 

Ni får hälsa på oss på gården och vi berättar om oss, gården, korna, glassen och tillverkningen. Efter detta fortsätter vi in i gårdsbutiken där det vankas glassprovning.

 

Här får ni smaka på alla sorter vi har för servering för dagen, minst 12 sorter, förmodligen fler! När alla är nöjda med smakandet är det dags för en glassfika.

 

Ni väljer bägare eller strut och de smaker ni önskar, sedan går vi till ladugården!

På andra våning har vi en lokal där vi dricker kaffe, te eller saft och njuter av glassen. Härifrån kan ni samtidigt se stallet, korna och mjölkningen i vår mjölkningsrobot.

Givetvis har ni också möjlighet att köpa med er glass hem, längre upp på sidan finns aktuellt utbud i butiken.

 

Räkna med att hela programmet tar ca 2 timmar. 

 

Sugen på glass & kossor? - Kontakta oss för att boka ett besök!

 

Priser (inklusive moms):

    4-6 besökare 240:-/person

    7-9 besökare 200:-/person

10-12 besökare 160:-/person