Den glassiga sidan!

Vi tillverkar glassen på gården av mjölken från våra egna kor. Dessutom innehåller den enbart naturliga råvaror. Resultatet blir en fyllig och krämig glass.

Välkommen att prova!

Nu är vi Äkta Vara!

 

Hösten 2017 fick vi våra första sorter godkända som Äkta Vara, ett stort mål för vår glass.

Det innebär att vår glass nu är helt utan onödiga tillsatser, utan e-nummer och bara innehåller ingredienser som man förväntar sig i en glass eller sorbet.

 

Alla sorter kommer vi inte att söka märkning för, då det tyvärr kostar en del att göra detta. Men ni kan vara förvissade om att även i de glassar som inte är Ä-märkta, gör vi allt vi kan för att klara kraven som ställs från Äkta Vara.

 

Här nedan presenterar vi de sorter som vi har etiketter till. Vår fantastiska illustratör Charlotta, C-illustration, fortsätter att leverera härliga bilder!

 

Utöver dessa smaker finns det allt som oftast sorter som är i experimentstadiet. Vissa kan bli nya smaker, med egen etikett, medan andra försvinner till förmån för nya tester. I Gårdsbutiken hittar man allt som oftast något nytt att prova!



Vårt sortiment

 

Ett gott alternativ för den som vill ha den härliga banansmaken. Att vi gör en yoghurtglass beror på att vi vill få den där rena, lite syrliga smaken, som en smoothie. 

 

Blåbär från de Småländska skogarna!

Fräscht, gott och enkelt - ibland är det enkla det allra godaste.

 

En riktigt fyllig chokladglass!

Den bästa liknelsen är nog att den smakar som hemmagjord chokladpudding.

 

 

Fräsch gräddglass gjord på färskpressade citroner. En perfekt dessertglass efter en tyngre huvudrätt.

 

Glassen som går under namnet "Den där".

Kolasmak från karamelliserad kondenserad mjölk, numera vår populäraste smak. Det som är extra roligt är att detta är vårt första helt egna recept och den smak som startade vår resa mot Äkta Vara.

 

 

Vår osmakliga glass ;-)

Det perfekta tillbehöret när du vill ha glass till något. Oavsett om det är färska bär, riven ingefära, kladdkaka eller om du vill göra en marängsviss så är detta glassen för dig.

Vi har caféer som valt denna i stället för Vanilj, då den verkligen passar till allt!

 

Hallon från Oberga Bärodling!

En fantastisk smak av sommar, och en riktigt färgsprakande sorbet.

Att vi använder extremt mycket hallon märks på alla sätt i denna sorbet.

 

En riktig klassiker i glassdisken.

Rostade malda hasselnötter, svårare behöver det inte vara. Mums!

 

Vi använder en liter jordgubbar till varje liter sorbet, vilket framför allt märks i smaken.

Om ni undrar vad vi gör på lediga stunder under sommaren, så är svaret att vi rensar jordgubbar!

Äntligen finns Kladdkakan i sortimentet!

Princess Konditori bakar kakan, Eva skär den i småbitar och jag blandar ner den i en Gräddglass.

Mums!

Äntligen fick vi använda vår PannaCotta-glass! Vi kokar en syrlig lingonsylt som vi blandar i den färdiga glassen och vips har vi smaken av Småland i en burk!

 

Testa gärna ihop med en pepparkaka eller två

 

Tänk "After Eight", fast kall och krämig. 

 

Choklad och kaffe i en härlig kombination.

När Hotell Högland ville ha en moccaglass, så var det bara att sätta igång med experimenten. 

Äkta Pistageglass hör inte till vanligheterna, men nu finns den hos oss :-)

Malda Pistagenötter i smeten och hackade Pistagenötter som blandas ner i den färdiga glassen. Dessutom har den nu, på begäran, fått salt i sig också.

 

 

 Russin får ligga och dra ett dygn i mörk Captain Morgan. Vi silar de romindränkta russinen och använder russinspriten för att smaksätta glassen. När glassen är klar rör vi ner de nu hackade russinen innan glassen förpackas.

Vår chokladglass, fylld med godsaker:

Karamelliserade pekannötter, Mörka chokladspån och Minimarshmallows.

Nästan onödigt gott :-)

 

Finns inte som portionsbägare

 

En av våra två lakritsglassar.

Denna har en kraftig salmiaksmak, liknar mest hockeypulver eller lakrisal.

En smak att älska eller hata.

 

 

En klassisk saltlakritsglass. 

En sak som skiljer denna från andra är färgen. Vår lakritsglass är inte svart - vi använder ju inga färgämnen.

 

Vi smälter chokladen och när gräddglassen är klar strilar vi ner den smälta chokladen under konstant omrörning. När chokladen träffar den kalla glassen stelnar den omedelbart och det blir små, olikformade bitar i glassen. Det är jobbigt att röra ner chokladen, men helt klart värt det!

 

 

Äntligen tillbaka!

Efter ett stort antal tester har vi nu bestämt oss - det blev Jack Daniels som fick äran att ersätta dem tidigare whiskyn.

Den ger också en liten smak av kola som en trevlig bieffekt 😊


Här nedan följer de smaker vi inte har just nu:

 

Säsongsglass. Återkommer till vintern, när apelsinerna är goda igen. 
Apelsinglass med små bitar av mörk choklad.

Faktiskt lika gott som det låter.

 

 

Experimenteras med ibland när vi hinner...

 

Julglass. 

Vi gör den på Blossa Starkvinsglögg, blandar i russin och hackad sötmandel.

Man kan få i sig en god glögg utan att bränna sönder hela munnen!

 

Höstglass.

 

Smakar som äppelpaj med vaniljsås, den perfekta höstsmaken. Fint skurna bitar av äpplen från trädgården steks i kanel och socker för att sedan blandas ned i en gräddglass.

Ibland vill man ha höst året om!

 

En glass för kokosälskaren. 

Krämig glass med mycket kokossmak, en smak som de flesta förknippar med sommar och sol.

 

Tyvärr har Covid-19 ställt till det för vår leverantör, men vi hoppas innerligt att det snart blir möjligt att tillverka denna igen.

 

Julsmak.

En gräddglass med farinsocker som förhöjer den fantastiska smaken av pepparkakorna från Princess.

 

 

Julglass.

Glassen som blivit ett måste till julhelgen i många hem. En gräddglass med mycket saffran, som en krämig och kall lussebulle - fast godare!

 

Vi får inte tag i vår Vaniljstång 😢

Det testas nya sätt att göra glassen, men ännu har vi inte fått till någon som blivit tillräckligt bra. Just nu verkar det som att vi tyvärr får klara oss utan Vanilj länge. 


Klassisk vaniljglass.

Helt enkelt en gräddglass smaksatt med äkta vanilj. Enkelt, gott och en storsäljare.

Pausad just nu och ännu inte under omarbetning, men den som väntar på något gott får helt enkelt vänta.


Är ni ett gäng som är sugna på glass? Då har vi en lösning:

 

Kom på besök i glasshuset!

 

Ni får hälsa på oss på gården och vi berättar om oss, gården, korna, glassen och tillverkningen. Efter detta fortsätter vi in i gårdsbutiken där det vankas glassprovning.

 

Här får ni smaka på alla sorter vi har för servering för dagen, minst 12 sorter, förmodligen fler! När alla är nöjda med smakandet är det dags för en glassfika.

 

Ni väljer bägare eller strut och de smaker ni önskar, sedan går vi till ladugården!

På andra våning har vi en lokal där vi dricker kaffe, te eller saft och njuter av glassen. Härifrån kan ni samtidigt se stallet, korna och mjölkningen i vår mjölkningsrobot.

Givetvis har ni också möjlighet att köpa med er glass hem, längre upp på sidan finns aktuellt utbud i butiken.

 

Räkna med att hela programmet tar ca 2 timmar. 

 

Sugen på glass & kossor? - Kontakta oss för att boka ett besök!

 

Priser (inklusive moms):

    4-8 besökare 300:-/person

  8-12 besökare 250:-/person